Beschrijving
Jürgen von der Mark is wat je noemt een markant wijnmaker. Hij is niet alleen afgestudeerd als oenoloog aan de universiteit van Geisenheim, maar ook als eerste Duitse Master of Wine aan het prestigieuze Britse Institute of Masters of Wine.
Zijn wijnen maakt hij in het zuiden van Baden, niet ver van de Bourgogne. Hier legt hij zich toe op het maken van wijnen van de Burgundersorten. Spätburgunder (pinot noir) is zijn grote liefde, maar ook met de weissburgunder (pinot blanc) weet Jürgen wel raad.
Voor deze cuvée betrekt hij de druiven deels uit eigen wijngaarden en deels bij bevriende wijnboeren. Alle wijnstokken zijn tenminste twintig jaar oud, wat de wijn een mooie smaakconcentratie geeft. Eenmaal op het wijngoed perst Jürgen de weissburgunderdruiven voorzichtig. Het sap laat hij vergisten in roestvrijstalen tanks en een klein deel in tonneaux. De Weissburgunder rijpt hierin vervolgens op de gisten tot aan de botteling.
Het levert een heerlijk sappige, originele en verfrissende witte wijn op, die het goed doet als borrelwijn, aperitief, of begeleider van lichte gerechten. Jürgen zelf omschrijft ‘m zeer treffend als ‘unser Wein zu Sonne und Fisch’. Wij krijgen er dorst van!