Beschrijving
Wijnmakers en echtgenoten Claudia en Bill Small kennen niet alleen Marlbourgh op hun duimpje en hebben er een geweldig netwerk, maar weten ook alles van druiventeelt en wijn maken. De twee kennen elkaar van de wijnbouwfaculteit aan de Universiteit van Adelaide, werkten jarenlang voor een groot wijnbedrijf in Marlborough en besloten in 2010 hun krachten te bundelen en hun eigen label te starten.
Claudia en Bill voeren hun bedrijf op kleinschalige en minimalistische wijze: ze huren een deel van een wijnkelder en kopen hun druiven in bij een aantal van de beste onafhankelijke druiventelers met wijngaarden in de mooiste delen van Marlborough, zoals Awatere en Wairau Valley. Vervolgens weten ze natuurlijk als de beste hoe ze die fraaie druiven naar schitterende wijnen kunnen vertalen.
De Marlborough Sauvignon Blanc is hun signatuurwijn. Het is een blend van sauvignon blanc uit diverse subregio’s en in verschillende stadia van rijpheid. Dit geeft een multi-dimensionale geur- en smaakimpressie. De Smalls vergisten de druiven na de oogst in roestvrijstalen tanks en rijpen de wijn kort op de neergeslagen gisten.
Het resultaat is een spetterende, moderne Marlborough Sauvignon, met een expressieve geur van kruisbes, kiwi en limoen en een intense, levendige en aanhoudende smaak. Hij past geweldig bij schelpdieren, maar is ook perfect als aperitief.