Is uw belangstelling voor wijn meer dan gemiddeld? dan zijn de wijncursussen van OINOS voor u dé gelegenheid om meer verdieping en proeftechniek te verwerven.
Kennis van wijn: wijnproeven, wijnbereiding en kennis van wijn
Bij onze wijncursussen wordt de relatie gelegd tussen wijnproeven, wijnbereiding en de herkomst van wijn. Vele vakmensen hebben in de afgelopen 30 jaar hun niveau als sommelier of wijnspecialist verhoogd door het volgen van onze wijnopleiding.
Beschrijvend en analytisch proeven
De 3-daagse cursus Wijnproefkunde beoogt deelnemers zowel de vaardigheid van het beschrijvend proeven bij te brengen als die van het analytisch wijnproeven (het wijnproeven in relatie tot de samenstelling van wijn). Sinds de oprichting 1988 hebben meer dan 1000 deelnemers deze proefcursus gevolgd.
De 3-daagse cursus Wijnproefkunde staat dit najaar gepland op:
de maandagen 30 oktober, 6 en 13 november 2023
De cursusdag Bodem en Klimaat (maandag 20 november 2023) gaat dieper in op de relatie tussen de invloeden van bodem en klimaat op geproefde wijnen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de invloed van het klimaat en het functioneren van de bodem in relatie tot wijnbouw en de geologische oorsprong.
Cursusboeken en syllabus
De cursusboeken behorend bij de cursus Wijnproefkunde en de themadag Bodem en Klimaat zijn apart te bestellen. Tevens is een syllabus verkrijgbaar over oenologische procedés en toegestane verbindingen in de wijnbereiding. Voor informatie, inhoudsopgave en tarieven klik op de brochure. Geef een bestelling bij voorkeur per e-mail door, onder vermelding van het verzendadres (en factuuradres). Mocht in de toekomst de cursusdag alsnog gevolgd worden, dan zal het cursusbedrag verminderd worden met het aanschafbedrag van het cursusboek.
Voor wie is de OINOS-wijnopleiding geschikt?
Deze in Nederland unieke wijnopleiding is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig met wijn bezighoudt of zich op het gebied van wijn wil bijscholen. Door het supplementaire karakter, waarbij juist de nadruk wordt gelegd op dat wat nog niet in Nederland wordt onderwezen, zijn de cursussen bedoeld voor wijn(in) kopers, vinologen, wijnkenners en alle anderen die beroepsmatig met wijn te maken hebben of krijgen. Er zijn ook steeds meer deelnemers die deze cursus als een prima opstap zien naar het proeftechnische deel van het vinologenexamen (SDEN 4) of als voorbereiding voor het behalen van de titel Magister Vini (SDEN 5).
Vinologen die geregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister Vinologen kunnen op grond van artikel 3.3 van het Reglement (ingangsdatum 1 maart 2019) 6 PE-punten per cursusdag aan categorie A (Verplichte vakinhoudelijke categorie) toekennen.
Wilt u op de hoogte worden gehouden van het actuele cursusaanbod? Stuur Gerhard een mailtje en hij neemt u op in zijn bestand. Onze gewone nieuwsbrieven gaan niet over de cursussen maar over ons wijnassortiment, acties en proeverijen.